" />

Autoverzekering

 

Iedereen kan besparen op zijn autoverzekering

 

Bezit u een eigen auto of bent u van plan een nieuwe aan te schaffen? Dan bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Uw auto moet minimaal WA verzekerd zijn. U mag zelf beslissen welke dekking uw auto nodig heeft en of u een aanvullende verzekering wilt afsluiten. Uw keuze heeft natuurlijk wel invloed op de hoogte van de premie. Betaal niet teveel: vergelijk uw autoverzekering regelmatig, kies de juiste dekking en rijd schadevrij.

 

Autoverzekeringen vergelijken

Ook al koopt u geen nieuwe auto, uw autoverzekering regelmatig vergelijken kan u veel geld opleveren. Uw auto is namelijk ouder dan op het moment dat u de verzekering afsloot, en heeft daardoor wellicht een minder hoge dekking nodig. Ook komt het regelmatig voor dat verzekeraars kortingsacties voor nieuwe verzekeringsnemers organiseren. Online vindt u vele vergelijkingstools waar u eenvoudig binnen een paar minuten de voor u meest geschikte autoverzekeringen vindt.

 

Type verzekering

Welke dekking is het meest geschikt voor uw auto? Over het algemeen zijn er drie soorten dekkingen, WA, WA beperkt casco en WA casco (all risk). WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Dit betekent dat de verzekering de schade van de tegenpartij vergoedt als u aansprakelijk bent bij een ongeluk. Welke dekking het meest geschikt is, kunt u bepalen aan de hand van de leeftijd van uw auto.

 

Is uw auto jonger dan vijf jaar oud, dan doet u er goed aan om een all risk verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt alle schade aan uw auto, zelfs als u deze zelf heeft veroorzaakt. Een WA beperkt casco verzekering is vooral geschikt voor auto’s tussen de vijf en tien jaar oud. Is uw auto ouder dan tien jaar, dan heeft u voldoende aan een WA verzekering. Alleen de schade van de tegenpartij wordt vergoed. Schade aan uw eigen auto moet u zelf betalen. Uw auto is echter zo ‘oud’ dat de hoogte van de premie niet opweegt tegen de verzekerde waarde van uw auto.

 

Schadevrije jaren

Vindt u de premie van uw autoverzekering te hoog? Bouw dan schadevrije jaren op. Hoe meer jaren u heeft gereden zonder schade te claimen bij uw verzekeraar, des te meer korting u krijgt op de premie van uw autoverzekering. Iedere autobezitter begint met nul schadevrije jaren. Stapt u binnen een jaar na opzegging van uw oude autoverzekering over naar een andere autoverzekeraar, dan kunt u uw opgebouwde schadevrije jaren meenemen. U ontvangt dan direct een korting op de premie.

 

Bent u op zoek naar een nieuwe autoverzekeraar, houd dan deze tips in uw achterhoofd. U zult zien dat ook u flink kunt besparen op uw autoverzekering.

 
 
 
 
 
De autoverzekering kunt u zo uitgebreid kiezen als u zelf wenst.
 
Naast de schade van de tegenpartij, kunt u ook uw eigen auto en eventuele schade van mede-inzittenden verzekeren. Dit laatste is belangrijk wanneer u een auto rijdt welke nog niet zo oud is en/of wanneer u vaak passagiers meeneemt.
 
Bij veel verzekeringsmaatschappijen wordt d.m.v. schadevrije jaren uw maandelijkse of jaarlijkse korting op de premie autoverzekering berekend
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bent u woonachtig in België?
Als Belgische consument kunt u ook uw autoverzekering berekenen.