" />

Banksparen

 
Banksparen
De spaarvorm Banksparen kan iedereen vanaf januari 2008. Banksparen is een relatief voordelige vorm van sparen met belastingvoordeel. Banksparen kan vergeleken worden mat spaar- en lijfrenteverzekeringen van verzekeraars. Profiteren van fiscaal voordeel! ..daar gaat het om. Vaak zijn de kosten van de banken aanzienlijk lager dan de kosten van verzekeraars.
 
 
 
 
Gunstig banksparen
Voor het belastingvoordeel is Banksparen zeer gunstig. Het voordeel is wel afhankelijk van het doel waarvoor wordt gespaard. Wordt er gespaard voor het aflossen van een hypotheek, dan is het spaarbedrag op de spaarrekening niet belast. Spaar je voor de hypotheekaflossing dan wordt de opbrengst van de bankspaarrekening niet belast (belasting). Is het doel van sparen extra pensioen, dan kan de inleg in mindering worden gebracht op het inkomen. Lees je van tevoren goed in over de actuele regels over Banksparen van de Belastingdienst.
 
 
Vergelijk banksparen
Steeds meer aanbieders (banken) bieden het product Banksparen aan. Het vergelijken van de verschillende aanbieders kan dus zeker lonen. Kijk verder dan enkel de rente die de banken geven over het spaartgoed. De voorwaarden zijn minstens net zo belangrijk. Tussentijds opnemen is eigenlijk niet mogelijk. Dus voordat je kiest voor fiscaal voordeel middels Banksparen is het aan te raden om de voors en tegens naast elkaar te leggen en dan pas te kiezen om een bankspaarrekening te openen.