" />

Hypotheekverzekering

 
Een hypotheekverzekering bestaat uit twee gedeeltes.
De één is bedoeld voor de (gedeeltelijke) aflossing van de afgesloten hypotheek. Het andere deel wordt gebruikt om uzelf en uw partner in te dekken voor de risico’s bij overlijden.
 
Oftewel; u spaart hiermee een deel om de woning af te lossen én u bent verzekerd dat u of u partner de kosten van de hypotheek kan blijven dragen bij het overlijden van de ander. Met de uitkering die dan plaatsvindt kan de partner de maandelijkse woonlasten blijven dragen en in de woning blijven wonen. U heeft dan bij het overlijden van de partner de financiële risico’s, en dus vaak problemen, zo veel mogelijk afgedekt.
 
Wanneer u aan het eind van de looptijd van de hypotheek een (groot) deel kunt aflossen, blijft er vaak nog maar een kleine schuld over, waardoor de maandlasten minder worden. Dit wenst u toch ook “op uw oude dag”!?
 
 
 
De risico’s die vermogensopbouw m.b.t. de woning met zich meebrengen heeft u zelf min of meer voor het kiezen. Bij een spaarhypotheek (de naam zegt het al) spaart u een gedeelte van de maandelijkse premie op en dit bedrag wordt uitgekeerd aan het einde van de hypotheek. Deze vorm brengt de minste risico’s met zich mee. U bent verzekerd van uitkering van het gespaarde bedrag.
 
U kunt ook kiezen voor een beleggingshypotheek of om ervoor te kiezen om een gedeelte van de maandelijkse premie te laten beleggen in bijvoorbeeld aandelen. Met deze hypotheekvormen kan het zo zijn, als hetgeen waarin belegd is winstgevend is geweest, dat u een grotere uitkering zult krijgen.
Echter is de kans ook aanwezig dat de uiteindelijke uitkering lager uitvalt dan verwacht.
 
“Met een hypotheekverzekering loopt U het minste risico!”
 
Kijk nu direct voor een hypotheekverzekering die bij uw hypotheekwens past!