" />

Rechtsbijstandverzekering

 
Rechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u uzelf en eventueel uw familieleden en/of partner van rechtsbijstand bij juridische conflicten en vraagstukken. Wat zijn de risico’s als u geen rechtsbijstandverzekering afsluit?
 
Wat is een rechtsbijstandverzekering?
Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering waarmee u kunt rekenen op ondersteuning door advocaten en juristen in bepaalde kwesties. Er zijn twee soorten rechtsbijstandverzekeringen:
1.       De verzekering waarbij u hulp krijgt in de vorm van natura, dus door bijstand va een jurist of advocaat.
2.       De verzekering waarbij u een geldelijke vergoeding krijgt.
 
De ING kent een mix van deze twee vormen. U krijgt bij hen namelijk rechtsbijstand in natura, maar u heeft hierin wel een eigen keuze.
 
 
 
 
Risico’s zonder verzekering
Natuurlijk bent u nooit uit op ruzie, maar toch kan het voorkomen dat u in een conflict verzeild raakt. Stel dat u in een geschil met uw werkgever terechtkomt of onenigheid krijgt met uw buurman over een boom in de tuin, dan kan u al gauw hulp van een professional nodig hebben.
 
De kosten voor juridische hulp kunnen al gauw hoog oplopen. Zonder verzekering is de kans groot dat u afziet van dit soort hulp, omdat de kosten te hoog voor u zijn. Het conflict zal voort blijven duren en daar bent u uiteindelijk zelf de dupe van. De jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering is vrijwel altijd vele malen lager dan het uurtarief van een advocaat. Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt!