" />

WA verzekering

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje en in de meeste gevallen is het nog maar de vraag in hoeverre het ook daadwerkelijk jouw schuld was. In veel gevallen is het de wet die bepaalt wie er schuld heeft en in sommige gevallen zal het erop uit draaien dat je aansprakelijk gesteld kan worden. Dit betekent dat de schade die veroorzaakt is, vergoed zal moeten worden door de persoon die aansprakelijk is gesteld voor de veroorzaking van deze schade. Je hoeft dus niet eens zozeer schuld te hebben, wanneer je aansprakelijk bent voor de wet, betekent dit dat je de schade zal moeten vergoeden en deze bedragen kunnen vaak erg hard oplopen. Wanneer er bijvoorbeeld een waterleiding springt in de tuin, komt er al snel een kettingreactie op gang waarbij zomaar de stroom uit zou kunnen vallen in de hele straat. Heb je op zo’n moment geen aansprakelijkheidsverzekering, dan heb je een groot probleem.

 

Het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen

Een aansprakelijkheidsverzekering overwegen is dus een slim besluit; de overmacht die verschuild ligt binnen de aansprakelijkheid is immers niet altijd te overzien en voor een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen schades die snel kunnen ontstaan en zich op zullen stapelen wanneer er niemand in de buurt is. Maar welke aansprakelijkheidsverzekering past nou het beste bij jouw situatie? Er zijn immers verschillende vormen, maar er zijn ook nog eens verschillende aanbieders en hoe kun je hier nou het beste een keuze uit maken?

Allereerst is het verstandig om te beginnen op een website waar verschillende aanbieders verzameld zijn, omdat het blijkt dat mensen zelf weinig verzekeraars voor aansprakelijkheidsverzekeringen kunnen noemen. Aansprakelijkheidsverzekering.com is daarom een goed begin om te starten met het vergelijken. Bekijk eerst eens wat het bedrag zou zijn dat je verzekerd wilt hebben en vraag jezelf ook af wie er precies verzekerd moeten zijn. Dit is namelijk niet bij alle aanbieders hetzelfde en in de meeste gezinnen met jonge kinderen, is het wel duidelijk welke leden van het gezin de meeste onbedoelde schade aan zullen richten.

 
 
 
 

 

Waar moet je op letten bij het vergelijken?

Bij het vergelijken is het verstandig om dus eerst na te gaan wie er verzekerd moeten zijn en wat het bedrag is. Vervolgens is het verstandig om ook even te kijken naar de mogelijkheden van het eigen risico en de verschillende voorwaarden van de aanbieders. Ook al lijken alle aansprakelijkheidverzekeringen op elkaar, er zijn toch grote verschillen. Deze zitten vooral in de dekking en de maximale uitkering van de aansprakelijkheidsverzekering. Er worden namelijk in de voorwaarden vaak uitspraken gedaan over wanneer iemand wel of niet gebruik kan maken van de verzekering en sommige van de uitsluitingen kunnen nog wel eens precies betrekking hebben op jouw situatie. Ook kun je de maandelijkse premie meenemen bij het vergelijken, maar we raden dit aan pas op het laatste moment mee te nemen in het besluit.